top of page

Logopedie na een Corona infectie

Als je een Corona infectie hebt doorgemaakt, kan het zijn dat je moeite hebt met spreken, ademen, slikken of communicatie. Logopedie kan je hierbij helpen!

  • Ademhaling: Ik kan helpen met de ademhaling te verbeteren door u te leren ontspannen met een diepe buikademhaling en daarbij de juiste beweging van het middenrif.

  • Wanneer je op de IC hebt gelegen ben je waarschijnlijk beademd met een buis, deze buis kan de stembanden beschadigen waardoor de stem minder krachtig is. De stem kan ook minder krachtig zijn door verminderde algemene conditie. Door middel van oefeningen kan de stem verbeterd worden.

  • Slikken: Het kan zijn dat je problemen met slikken ervaart zoals hoesten tijdens of na het slikken of eten dat blijft hangen in de keel. Ik kan je helpen met slikadviezen zoals het vinden van de juiste houding tijdens het eten/drinken of het aanpassen van voeding waardoor het eten en drinken makkelijker wordt.

  • Communicatie: Wanneer je jezelf vermoeid voelt tijdens de communicatie. Of als je woordvindingsproblemen ervaart, kan ik dit met je trainen. Zo kan ik de communicatie zo optimaal mogelijk laten verlopen voor jou en jouw omgeving.35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page