top of page

Kom een kijkje nemen in mijn online behandelmateriaal!

Ik help kinderen vanaf 4;5 jaar met de taal, denk hierbij aan woordenschat, zinsbouw, taalbegrip, begrijpend lezen en spelling. Omdat kindvriendelijk en taalplezier centraal staan in mijn behandelingen, is het vinden van het juiste behandelmateriaal essentieel. Lees in deze blog hoe ik ervoor zorg dat mijn cliënten leren met plezier!


Woordenschat

Ik oefen aan de hand van memory spelletjes, online games als zeeslag, puzzels en inkleuren en praatplaten per thema. De games staan in TinyEYE en de praatplaten maak ik visueel voor de cliënt door mijn scherm te delen. Verder maak ik ook gebruik van leerzame filmpjes, van schoolTV bijvoorbeeld. Ten slotte train je met begrijpend lezen ook de woordenschat!


Zinsbouw

Ik oefen aan de hand van logische reeksen, online games en praatplaten. Het kijken van educatieve filmpjes en erna samen nabespreken. Er is de uitgebreide website voor kleuters, Ictronse, bijvoorbeeld een zin bij een plaatje maken: “het huis heeft geen schoorsteen, maar nu wel.” Bij Dribbel kun je zinnen bij het spel oefenen, bijvoorbeeld: “kijk maar of hij past."


Begrijpend lezen

Ik oefen het begrijpend lezen door mijn scherm te delen met de cliënt en vervolgens samen de tekst te lezen en de vragen te beantwoorden. Ik gebruik de teksten van Juf Milou, Citotrainer, Junior Einstein en Leestrainer. De vragen en antwoorden staan er ook bij dus het is heel toegankelijk voor de cliënt om ook thuis te doen!


Spelling

Ik gebruik de online games in Tinyeye, bijvoorbeeld letters flitsen en memory, en praatplaten. Bijvoorbeeld: een praatplaat in het thema Dierentuin. Welke dieren zie je en hoe spel je die? Hoe spel je het meervoud? Voor kinderen die dyslexie hebben of spelling heel erg moeilijk vinden, is er de volgende website: http://ictworkshops.nl/dyslexie/


Taalbegrip

Mijn favoriete spel is Color book in Tinyeye. Ik geef het kind instructies en het kind volgt die op, bijvoorbeeld: Kleur de strik blauw, kleur het gezicht rood en kleur daarna de voeten zwart. Jonge kinderen vinden het meestal geweldig om te kleuren! En natuurlijk krijgen ze na de behandeling hun mooie tekening opgestuurd.


Voor de oudere kinderen die moeite hebben met de taal is er de website https://www.cambiumned.nl/

Educatieve spelletjes en werkbladen vindt u op http://antoinetteberns.nl/

Op onlineklas.info staan oefeningen voor de taal en articulatie, zoals de Lettertrein waarin per letter leuke tekeningen, puzzels en andere spelletjes staan.


Verder.... heb ik een abonnement bij Bereslim: "Dé aanbieder van digitale prentenboeken en pedagogisch verantwoorde spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid & het leergedrag van peuters & kleuters." Ouders krijgen van mij hun eigen inloggegevens waarmee ze thuis ook toegang hebben tot Bereslim op de telefoon, tablet en laptop!
251 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page